Laamat

Tässä esittelemme tilamme tähdet. Tilallamme asuu tällä hetkellä 4 laamaa, jotka muuttiva Villa Alpacaan syksyllä 2017.

Laamat ovat alunperin kotoisin Etelä-Amerikasta Andien vuoristosta Perun, Bolivian ja Chilen alueilta. Laumamme yksilöt ovat sveitsiläistä ja suomalaista kasvatustyötä. Jatkossa toivomme saavamme myös omia pikkuvasoja laumaan.

Laamoja on olemassa kolmea eri tyyppiä; classic, wooly ja suri. Tilamme laamat ovat villalaamoja, jotka ovat klassista laamatyyppiä pienempiä, sirorakenteisempiä ja pitkäkarvaisempia villantuottaja, jota voidaan käyttää myös kantoeläiminä.

Villalaamat keritään yleensä 1 – 2 vuoden välein. Laaman villa on lanoliinitonta, tuoksutonta ja pehmeämpää kuin lampaanvilla.

Sylkevätkö laamat?

Kyllä, voivat sylkeä! Eläimemme ovat tottuneet vierailijoihin, eivätkä pääsääntöisesti sylje. Ruokintatilanteissa saattaa tulla sanomista, mikäli toinen pyrkii samalle kupille.

L.A. Garzina (synt. 26.6.2003 Sveitsi)
Hän on lauman valkoinen kuningatar. Järkevä, viisas ja arvonsatunteva rouva. Ei niin välitä silittelystä, mutta pienelle kävelylle saattaa lähteä.

Metsälammen Grace (30.3. Suomi)
Grace on suuri persoona ja hyvin utelias yksilö. Grace tulee ensimmäisenä tekemään lähempää tuttavuutta kanssasi ja saattaa puhaltaa suukon poskellesi.

Metsälammen Larissa (synt. 29.8.2016 Suomi)
Larissa on laumamme vartijalaama. Larissa on luotettava ja vakaa ja huolehtii aina muista.

Metsälammen Gloria (synt. 19.7.2017)
Laumamme juniori on varsinainen ”kaikki käy” -tyyppi. Mutkaton ja sopeutuvainen kaunokainen.

Huolehdithan osaltasi laamojemme hyvinvoinnista ja vierailet luonamme puhtaissa vaatteissa ja jalkineissa, joilla ei ole vierailtu muilla eläintiloilla.