Väinö

Meidän lauhkea jääkarhumme, joka pitää suunnattomasti rapsutuksista. Väinö toimii laumanvartijana, joka taitaa myös aluevartioinnin salat.

Väinö on rodultaan maremmano-abruzzese, joka on suurikokoinen italialainen koirarotu. Alkuaan sitä on käytetty laumanvartijakoirana, joka suojeli omistajansa eläinlaumoja ja muuta omaisuutta. Vielä nykyäänkin maremmano-abruzzeseja käytetään alkuperäisessä tarkoituksessaan suojelemassa lampaita ja muita eläimiä sekä alueiden vartijana.

Maremmano-abruzzese on ystävällinen ja tasapainoinen laumanvartija, joka suorittaa velvollisuutensa tyynesti ja arvokkaasti. Perusluonteen tulee olla rauhallinen. Koira kiintyy omistajaansa ja perheeseensä ja puolustaa heitä valppaasti.

Vartioimistaipumuksensa vuoksi se suhtautuu vieraisiin usein varautuneesti, mutta tulee toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Se ei kuitenkaan käyttäydy uhkaavasti tai hyökkää, ellei siihen anneta aihetta.


Rotu on älykäs, mutta ei erityisen miellyttämishaluinen. Se on itsenäinen ja osaa tehdä omia päätöksiä, koska laumanvartijakoirana se saatettiin jättää yksin vastuuseen laumasta. Siksi koulutuksessa tarvitaan molemminpuolista kunnioitusta ja johdonmukaisuutta.


Rotu ei sovellu kerrostaloon eikä tiheästi asutulle alueelle. Parhaiten se viihtyy maaseudulla alkuperäisen työnsä parissa.

– Wikipedia –

Sovittehan aina tulostanne ja muiden lemmikkien mukaan ottamisesta etukäteen.

Takaisin etusivulle.